Een vastgoedfinanciering regelt u via Veni

Beleggen in vastgoed is een veilige investering.

Vastgoedfinancieringen zijn een belangrijk onderdeel van de vastgoedsector en omvat het proces van het verkrijgen van financiering voor het aankopen of ontwikkelen van vastgoed. Dit kan voor verschillende doeleinden zijn, zoals het kopen van een commercieel pand, het ontwikkelen van een woningbouwproject of het investeren in vastgoedfondsen. Dit kan in de vorm van een vastgoed financiering en in de vorm van een verhuurhypotheek.

Veni kent alle mogelijke vastgoedfinancieringen

Vastgoedfinancieringen zijn er in verschillende soorten en maten, en kunnen zowel via traditionele banken als via alternatieve financieringsbronnen worden verkregen. Bij traditionele banken is het belangrijk om een goede kredietwaardigheid te hebben en voldoende zekerheden te bieden, zoals een hypotheek op het vastgoed of de eigen woning. Bij alternatieve financieringsbronnen wordt er meer gekeken naar de haalbaarheid van het project en de kwaliteit van het vastgoed

Onze werkwijze in vier eenvoudige stappen:

null

Oriënterend gesprek

Elke vastgoedfinanciering die wij realiseren, begint bij een goed gesprek. Wat zijn uw ambities, hoe staat u er financieel voor? Deze kennismaking krijgt u cadeau.
null

Mogelijkheden vergelijken

Met uw wensen, gaan wij op zoek naar geschikte financiers in ons netwerk. Wij zijn volledig onafhankelijk en richten ons op wat voor u de beste keus is.
null

Advies en aanvraag

Nu wordt het tijd om een keuze te maken. Welke vastgoedfinanciering gaat het worden? Wij voorzien u van deskundig advies, denken met u mee en regelen uw financieringsaanvraag van A tot Z.
null

Vastgoedfinanciering rond

Wij begeleiden u totdat uw dossier op orde is en de aanvraag is goedgekeurd. Tijdens dit proces krijgt u vanzelfsprekend inzicht in alle afspraken en voorwaarden.

Er zijn meer opties dan je denkt

Een belangrijk aspect van vastgoedfinanciering is het vinden van de juiste financieringsbron. Dit kan een uitdagende taak zijn, vooral voor beginnende vastgoedbeleggers die niet bekend zijn met de financieringsmarkt. Het is daarom belangrijk om te begrijpen welke financieringsbronnen beschikbaar zijn en welke het beste bij uw specifieke behoeften passen.

U kunt hierbij denken aan:

De traditionele banklening

Dit is een lening waarbij u geld leent van een bank om een vastgoedbelegging te financieren. Bij deze lening wordt er vaak gekeken naar uw kredietwaardigheid en de waarde van het vastgoed als onderpand. Als u niet over voldoende zekerheden beschikt, kan het moeilijk zijn om een banklening te krijgen.

Alternatieve financieringsbronnen

zoals crowdfunding, private equity, en venture capital. Deze financieringsbronnen worden vaak ingezet wanneer de traditionele banklening niet mogelijk is. Crowdfunding is een financieringsmodel waarbij meerdere individuen investeren in een vastgoedproject en zo het benodigde kapitaal bijeenbrengen. Private equity en venture capital zijn financieringsmodellen waarbij investeerders geld in een vastgoedproject investeren in ruil voor een aandeel in de winst.

Eigen vermogen

Dit houdt in dat u uw eigen geld gebruikt om een vastgoedbelegging te financieren. Dit kan vooral interessant zijn als u voldoende spaargeld heeft om een investering te doen zonder de hulp van een financieringsbron. Het voordeel van eigen vermogen is dat u geen rente hoeft te betalen en dat u volledige controle heeft over het vastgoed.

Zakelijke of privé financieringen van vastgoed

Bent u op zoek naar financiering voor uw beleggingspand, zowel zakelijk als privé? Veni biedt oplossingen voor beide gevallen. Of u nu een zakelijke klant bent die zijn vastgoedportefeuille wil uitbreiden of een particuliere belegger die een huis wil verhuren, wij staan voor u klaar.

Zakelijke vastgoed beleggers

Als zakelijke klant denken wij met u mee om uw groei te realiseren. Veni wijst u op kansen en creëert mogelijkheden om uw vastgoedportefeuille op een slimme en rendabele manier uit te breiden.

Particulieren

Als particuliere belegger kunt u bij ons terecht voor een snel geregelde verhuurhypotheek voor uw beleggingspand. Onze adviseurs begeleiden u graag door het gehele aankoopproces en zorgen ervoor dat u de juiste financieringsoplossing krijgt die bij uw situatie past.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Veni Financieringen

Op zoek naar een vastgoed financiering? Neem contact op met ons team

Wilt u meer weten over vastgoedfinancieringen en hoe u kunt beleggen in vastgoed? Wij helpen u graag verder en bieden maatwerkoplossingen voor uw specifieke situatie. Onze experts hebben jarenlange ervaring en adviseren u over de mogelijkheden en risico’s van vastgoedbeleggingen.

Bovendien bieden wij niet alleen financieringsoplossingen, maar kunnen wij u ook ondersteunen bij het vinden van geschikt vastgoed en het optimaliseren van uw vastgoedportefeuille. Bijvoorbeeld door uw rendement te berekenen, een maximale huurprijs te bepalen of de waarde in verhuurde staat in te schatten. Of u nu een beginnende belegger bent of een ervaren vastgoedinvesteerder, wij helpen u bij elke stap van het proces. Aarzel dus niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Het Veni team

Veelgestelde vragen

Waarom investeren in vastgoed?

Als u investeert in vastgoed, dan investeert u in iets tastbaars. Het pand waarin u investeert, behoudt altijd enige vorm van waarde. Waarschijnlijk wordt het in de loop van de jaren meer waard. In tegenstelling tot een aandeel dat flink kan kelderen. Een vastgoedinvestering heeft dus relatief weinig risico. Naast de waarde van het pand, is er nog een secundaire inkomstenbron: huuropbrengsten. Elke maand krijgt u nieuwe inkomsten die u kunt gebruiken om de financiering af te lossen of om nieuwe investeringen te doen.

Welke objecten kan ik financieren?

In principe kunt u voor elk commercieel vastgoedobject een financiering aanvragen. Bijvoorbeeld woningen (ook kamerverhuur), appartementen, winkels, woon-winkelpanden, kantoor-, bedrijfs- en horecapanden. Of u een financiering kunt krijgen, hangt onder andere af van uw doelstelling. Wat wilt u met het pand gaan doen? Zo vinden financierders particuliere verhuur een stuk aantrekkelijker dan het financieren van garageboxen.

Heeft u een object op het oog en wilt u weten of u een financiering kunt krijgen? Bij Veni maken we uw financieringsopties snel inzichtelijk. Met een telefoontje bent u al dichterbij het antwoord!

Welke hypotheekvormen zijn er?

Er zijn meerdere types vastgoedfinancieringen. De meest voorkomende financieringen zijn:

  • Beleggingsfinanciering: voor de aankoop van een vastgoedobject dat verhuurd is of op korte termijn verhuurd zal worden.

  • Handelsfinanciering: een een kortlopende financiering ten behoeve van de aankoop, verbouw en verkoop of herfinanciering van het vastgoed.

  • Transformatiefinanciering: Bijvoorbeeld van kantoorpand naar appartementen/studio’s.

  • Overbruggingsfinanciering: dit is een kortlopende financiering die bedoeld is om tijd te overbruggen. Bijvoorbeeld tijdens het wachten op de langlopende financiering.

  • Herfinanciering: panden die reeds in bezit zijn (belast of onbelast) oversluiten om van overwaarde gebruik te kunnen maken voor nieuwe doeleinden als aankopen of optimalisatie van vastgoed.

Wilt u weten wat de voorwaarden, voordelen of nadelen zijn van bovenstaande financieringen? Of wilt u weten of u in aanmerking komt voor een specifiek type vastgoedfinanciering? Onze adviseurs voorzien u vrijblijvend van advies.

Hoeveel kan ik financieren?

Veni regelt financieringen van 5 duizend tot 50 miljoen euro. En meer of minder als het moet. We bekijken altijd het hele plaatje. Soms is een verhuurhypotheek bijvoorbeeld interessanter en haalbaarder dan vastgoedfinanciering.

Wat is de benodigde eigen inleg voor een vastgoed financiering?

De mogelijkheden voor uw vastgoed financiering hangen van twee factoren af. Hoeveel eigen vermogen kunt u inleggen en hoeveel financiering kunt u krijgen? Wij kunnen van te voren niet voorspellen hoeveel financiering u kunt krijgen, maar gemiddeld brengen investeerders 20% tot 30% eigen vermogen in. De overige 70% tot 80% wordt gefinancierd via ons.

Waarom zou ik kiezen voor een intermediair van Veni?

Diverse financiers werken alleen met intermediairs waardoor u bij Veni aan het juiste adres bent om de financiering voor u te regelen. Daarnaast zijn er financiers waar u zelf uw financiering kunt aanvragen echter door onze jarenlange ervaring leveren wij kwalitatief hoogwaardige aanvragen bij geldverstrekkers aan waardoor uw financieringsaanvraag via Veni een hogere slagingskans heeft, Ook weten onze intermediairs precies welke financierder het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen en eisen. Benieuwd naar onze werkwijze? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs!

Kan ik ook liquiditeit financieren?

Dit is vaak mogelijk. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.