Een verhuurhypotheek regelt u bij Veni

We adviseren u de juiste financiering voor uw te verhuren woning

Bij Veni bieden we u de ideale oplossing om uw verhuurwoning te financieren: de verhuurhypotheek. Of u nu uw huidige woning wilt behouden na de aankoop van een nieuwe, of een tweede woning specifiek voor verhuur wilt aanschaffen, onze verhuurhypotheek maakt het mogelijk. Ontdek hoe deze hypotheekvorm precies werkt en laat ons u begeleiden in het realiseren van uw vastgoeddromen. Bij Veni staan we voor u klaar om uw investeringen in onroerend goed succesvol te maken.

Wat is een verhuurhypotheek?

Een verhuurhypotheek, ook wel bekend als investeringshypotheek bij sommige hypotheekverstrekkers, verschilt van een beleggingshypotheek. Waar bij een beleggingshypotheek vermogen wordt opgebouwd door middel van beleggingen om de hypotheek af te lossen, is een verhuurhypotheek bedoeld voor een beleggingsobject. Met een verhuurhypotheek genereert u inkomsten door het verhuren van een koophuis en hoopt u op waardestijging van het vastgoed.

Onze werkwijze in vier eenvoudige stappen:

null

Oriënterend gesprek

Elke verhuurhypotheek die wij realiseren, begint bij een goed gesprek. Wat zijn uw ambities, hoe staat u er financieel voor? Deze kennismaking krijgt u cadeau.
null

Mogelijkheden vergelijken

Met uw wensen, gaan wij op zoek naar geschikte hypotheek verstrekkers in ons netwerk. Wij zijn volledig onafhankelijk en richten ons op wat voor u de beste keus is.
null

Advies en aanvraag

Nu wordt het tijd om een keuze te maken. Welke verhuurhypotheek gaat het worden? Wij voorzien u van deskundig advies, denken met u mee en regelen uw aanvraag van A tot Z.
null

Verhuurhypotheek afgesloten

Wij begeleiden u totdat uw dossier op orde is en de aanvraag is goedgekeurd. Tijdens dit proces krijgt u vanzelfsprekend inzicht in alle afspraken en voorwaarden.

Wat is er allemaal van belang bij een verhuurhypotheek?

Om u de beste verhuurhypotheek te kunnen adviseren maken we gebruik van een aantal eenvoudige maar krachtige tools. Zo kunt u bij ons de waarde in verhuurde staat berekenen, maar ook de maximale huurprijs en het rendement op uw verhuurde pand. Ook kunt u uw huurcontract(en) beheren in MijnVenigroep.

Privé of zakelijke financieringen van vastgoed

Bent u op zoek naar financiering voor uw beleggingspand, zowel zakelijk als privé? Veni biedt oplossingen voor beide gevallen. Of u nu een particuliere belegger die een huis wil verhuren of een zakelijke klant bent die zijn vastgoedportefeuille wil uitbreiden, wij staan voor u klaar.

Particulieren

Als particuliere belegger kunt u bij ons terecht voor een snel geregelde verhuurhypotheek voor uw beleggingspand. Onze adviseurs begeleiden u graag door het gehele aankoopproces en zorgen ervoor dat u de juiste financieringsoplossing krijgt die bij uw situatie past.

Zakelijke vastgoed beleggers

Als zakelijke klant denken wij met u mee om uw groei te realiseren. Veni wijst u op kansen en creëert mogelijkheden om uw vastgoedportefeuille op een slimme en rendabele manier uit te breiden. Kijk hiervoor op de pagina over vastgoed financieringen.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Veni Financieringen

Op zoek naar een verhuurhypotheek? Neem contact op met ons team

Wilt u meer weten over de verhuurhypotheek en hoe u kunt beleggen in vastgoed? Wij helpen u graag verder en bieden maatwerkoplossingen voor uw specifieke situatie. Onze experts hebben jarenlange ervaring en adviseren u over de mogelijkheden en risico’s. Wij helpen u bij elke stap van het proces. Aarzel dus niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Het Veni team

Veelgestelde vragen

Waarom investeren in vastgoed?

Als u investeert in vastgoed, dan investeert u in iets tastbaars. Het pand waarin u investeert, behoudt altijd enige vorm van waarde. Waarschijnlijk wordt het in de loop van de jaren meer waard. In tegenstelling tot een aandeel dat flink kan kelderen. Een vastgoedinvestering heeft dus relatief weinig risico. Naast de waarde van het pand, is er nog een secundaire inkomstenbron: huuropbrengsten. Elke maand krijgt u nieuwe inkomsten die u kunt gebruiken om de financiering af te lossen of om nieuwe investeringen te doen.

Welke regels zijn er voor een verhuurhypotheek?

Het verhuren van uw huis met een hypotheek kent geen vaste regels. Elke hypotheekverstrekker hanteert zijn eigen voorwaarden voor het afsluiten van een verhuurhypotheek. Doorgaans kunt u bijvoorbeeld tot maximaal 80 procent van de marktwaarde in verhuurde staat financieren en geldt er een maximumbedrag dat u kunt lenen.

Hoeveel geld moet ik zelf inleggen?

Bij de meeste hypotheekverstrekkers kunt u maximaal 80% van de marktwaarde lenen die het pand in verhuurde staat heeft. Soms is dat 70% of 90%. U zult dus altijd zelf een bedrag moeten inleggen. Hoe meer geld u inlegt, des te minder hoeft u te lenen. Daardoor zijn uw kosten lager en houdt u meer rendement over van de huurinkomsten.

Wilt u weten wat de voorwaarden, voordelen of nadelen zijn van bovenstaande financieringen? Of wilt u weten of u in aanmerking komt voor een specifiek type vastgoedfinanciering? Onze adviseurs voorzien u vrijblijvend van advies.

Waarom een verhuurhypotheek afsluiten via Veni?

Bij Veni staan we klaar om u te helpen, of u nu uw hypotheek wilt oversluiten naar een verhuurhypotheek of een nieuwe hypotheek wilt aanvragen. We denken met u mee en zorgen ervoor dat uw hypotheek perfect aansluit op uw huidige situatie. Onze services omvatten:

  • Het aanvragen van offertes, het beantwoorden van vragen van geldverstrekkers en verzekeraars namens u, en het tijdig regelen van alles.
  • Bijstand bij het regelen van de taxatie via een makelaar en het passeren van de hypotheek bij de notaris.
  • Bij Veni kunt u kiezen uit alle hypotheekverstrekkers en verzekeraars.

Hierdoor kunt u met vertrouwen kiezen voor het scherpste aanbod dat perfect bij uw situatie past. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons u bijstaan in het realiseren van uw hypotheekwensen.

Met welke risico's moet ik rekening houden?

Bij een verhuurhypotheek is het belangrijkste risico dat uw huurinkomsten kunnen wegvallen, terwijl u nog steeds de maandelijkse hypotheeklasten moet betalen. Hypotheekverstrekkers beoordelen voornamelijk de businesscase voor het verhuren van het pand en uw persoonlijke situatie is minder relevant. Het is essentieel dat er voldoende inkomsten uit de verhuur worden verwacht om de hypotheek te dekken. Als uw huurinkomsten wegvallen, zult u zelf de maandlasten moeten dragen. Bovendien bestaat het risico van waardedaling van het pand, waardoor een restschuld kan ontstaan, en een mogelijke stijging van de rente kan leiden tot hogere maandlasten.