Een speciale woonboothypotheek regelt u bij Veni

Er zijn nieuwe hypotheek mogelijkheden voor eigenaren van woonboten. Veni kent ze en brengt ze graag samen met u kaart!

Voor iedereen die op het water woont of wil wonen, was het tot nu toe erg lastig een passende financiering te vinden. Maar nu is er eindelijk een speciale woonboothypotheek met de onderstaande unieke eigenschappen. En we zouden Veni niet zijn als we ook niet de beste woonbootverzekering voor je zouden regelen.

Hypotheken voor woonboten complexer, maar zeker niet onmogelijk

Hypotheken voor woonboten zijn complexer dan voor woningen aan wal. Er zijn echter meer mogelijkheden dan u denkt. Onze onafhankelijke adviseurs voor u klaar. Met hun expertise, uitgebreide netwerk en jarenlange ervaring helpen ze u graag verder. Samen onderzoeken we welke hypotheek het beste past bij uw woonbootplannen, of u nu een woonboot wilt kopen, renoveren of verduurzamen. Maar daar houdt het niet op. We begeleiden u ook bij het indienen van de hypotheekaanvraag en alle andere zaken die daarbij komen kijken. Kortom, bij ons kunt u rekenen op een complete en professionele ondersteuning.

Onze werkwijze in vier eenvoudige stappen:

null

Woonboot APK

De eerste stap naar een verbeterde hypotheek voor uw woonboot of watervilla is een gratis woonboot APK. We brengen uw wensen en situatie in kaart, zodat u een op maat gemaakt advies ontvangt over de woonboothypotheek.
null

Mogelijkheden vergelijken

Laat die (vervelende) zoektocht maar aan ons over. We zetten alle mogelijkheden voor de woonboothypotheek overzichtelijk voor u op een rij. Daarnaast onderzoeken we graag of uw verzekeringen ook tegelijkertijd verbeterd kunnen worden.
null

Advies en aanvraag

U ontvangt een overzicht van de nieuwe woonboot hypotheek. De nieuwe hypotheek heeft vaak betere voorwaarden. Deze bespreken we met u en daarna sluiten we de woonboot hypotheek af.
null

Hypotheek aanvraag afgerond

Ook na de hypotheekaanvraag kunt u op ons rekenen. Niet alleen voor het papierwerk en de status van de hypotheekaanvraag, maar ook voor eventuele vragen die u heeft.

Zaken om op te letten bij een woonboothypotheek

Financieren tot 90% van de marktwaarde

Het is nu mogelijk om een financiering van maar liefst 90% van de marktwaarde van uw woonboot of watervilla te verkrijgen! Het is echter belangrijk om te vermelden dat de huur van de ligplaats meetelt in uw woonlasten en daardoor van invloed is op uw leencapaciteit. Daarnaast speelt ook de constructie (beton of staal) een rol, aangezien een stalen boot meer onderhoud vereist.

Een looptijd van 30 jaar is mogelijk

De nieuwe woonboothypotheek heeft als enige in Nederland een looptijd van maximaal 30 jaar voor zowel uw boot als de ligplaats. Dit is mogelijk omdat uw rechten als huurder van een ligplaats aanzienlijk zijn verbeterd. Hierdoor kunt u een groter bedrag lenen en heeft u mogelijk liquide middelen vrij voor bijvoorbeeld verduurzaming.

Verduurzamen loont

Wanneer u energiebesparende maatregelen treft voor uw woonboot of watervilla, is er 6% extra financiering mogelijk. U kunt namelijk 96% van de marktwaarde financieren in plaats van de gebruikelijke 90%. Voor nieuwe woonboten geldt dit automatisch.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Veni Hypotheken

Op zoek naar een woonboothypotheek?

Neem contact op met ons team

Heeft u ook behoefte aan een nieuwe of andere hypotheek voor uw woonboot of watervilla? We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek en zullen vervolgens een passend voorstel doen. Tijdens ons gesprek zullen we tevens uw verzekeringen onder de loep nemen.Aarzel dus niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

U kunt ons bereiken via telefoon, chat, e-mail of ons contactformulier. We hebben kantoren in Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Enschede en Zuidlaren. Wij kijken ernaar uit om van u te horen!

Onze hypotheekadviseurs

Veelgestelde vragen

Hoeveel procent van de marktwaarde kan ik lenen?

Wij regelen financieringen tot maar liefst 90% van de marktwaarde van uw woonboot of watervilla. En wanneer u energiebesparende maatregelen treft, zelfs tot 96% van de marktwaarde. U dient echter rekening te houden met het feit dat de huur van de ligplaats meetelt in uw woonlasten en dus van invloed is op uw leencapaciteit. Daarnaast speelt ook de constructie (beton of staal) van uw woonboot een rol. Bij een stalen boot telt de huur van de ligplaats zelfs voor 20% extra mee, vanwege het feit dat een stalen boot meer onderhoud nodig heeft.

Is een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek mogelijk?

Het is mogelijk om een deel van uw hypotheek aflossingsvrij af te sluiten, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Indien u een bestaande hypotheek heeft die al voor 1 januari 2013 aflossingsvrij was, kunt u maximaal 50% van de waarde van uw woonboot aflossingsvrij financieren. In alle andere gevallen is dit gemaximeerd op 25%. Deze beperkingen zijn van kracht omdat er risico’s verbonden zijn aan een aflossingsvrije hypotheek. U lost namelijk niets af, terwijl u aan het einde van de looptijd wel de openstaande schuld moet aflossen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met de verkoopopbrengst van uw woonboot. Echter, als deze opbrengst niet voldoende is, kunt u mogelijk met een restschuld blijven zitten. Daarnaast kunnen er beperkingen gelden voor de hypotheekrenteaftrek met betrekking tot uw aflossingsvrije hypotheek.

Kan ik mijn huidige woonboothypotheek verhogen?

Als u uw hypotheek wilt verhogen, kunt u advies bij ons aanvragen. Indien u bij het passeren van de hypotheek bij de notaris uw hypotheek voor een hoger bedrag heeft laten inschrijven dan waarvoor de hypotheek is afgesloten, en de verhoging blijft binnen deze verhoogde inschrijving, hoeft u mogelijk niet opnieuw naar de notaris te gaan.

Dit wordt een ‘onderhandse verhoging’ genoemd. We zullen altijd controleren of de verhoging mogelijk is. Het feit dat er een verhoogde inschrijving is, biedt geen garantie dat u dit bedrag kunt lenen. Als er binnen de huidige inschrijving geen ruimte is, dient u alsnog naar de notaris te gaan voor het verhogen van de hypotheek.

Kan ik ook een hypotheek krijgen voor een recreatiewoning?

Ja, vaak kan dit. U leest er op deze pagina alles over. We bespreken graag uw specifieke situatie tijdens een vrijblijvende eerste afspraak.

Wat is de meerwaarde van Veni?

Door onze jarenlange ervaring in de markt kennen we de diverse geldverstrekkers en de partijen die hierin actief zijn goed. Wij kunnen snel schakelen en voor u de meest passende geldverstrekker zoeken. Dat doen we onafhankelijk en in opdracht van u, niet van de bank.