Impactanalyse wijzigingen BOX 3

Een maatwerk analyse van Veni

Vanaf 2023 vinden er aanzienlijke wijzigingen plaats in de belastingheffing en de puntenhuur voor vastgoedbeleggers. Deze veranderingen hebben aanzienlijke gevolgen voor uw vrije cashflow. Na de invoering van het overgangsregime kan deze vaak aanzienlijk verminderen, wat een negatieve invloed kan hebben in combinatie met de stijgende middenhuur en rentetarieven. We staan graag klaar om u te helpen de impact hiervan te begrijpen. Op deze manier krijgt u inzicht in welke maatregelen u kunt nemen om uw portefeuille klaar te maken voor de toekomst.

De vier onderdelen van de impactanalyse

null

Portefeuille inzichtelijk

Samen met u halen we alle informatie op over uw portefeuille. Hierbij kijken we naar de samenstelling van uw portefeuille, de financiering en de waardering in het woningwaarderingsstelsel. Vervolgens maakt ons model de impact op uw portefeuille inzichtelijk.
null

inzoomen op Box 3

In deze stap maken we inzichtelijk wat de belastingdruk is per pand en voor de gehele portefeuille. Hierbij kijken we naar de actualisatie van de leegwaarderatio en de tijdelijke invoering van de forfaitaire berekening voor de vermogensmix van spaargelden, schulden en overige bezittingen.
null

Middenhuur of vrije sector?

We geven inzicht in welke woningen kunnen terugvallen naar de middenhuur en welke (door middel van renovatie en verduurzaming) nog terug te brengen zijn naar de vrije sector, inclusief een rendementsberekening.
null

Welke panden zijn interessant?

De gestegen rente heeft een nadelig effect op het rendement van uw vastgoed. De impactanalyse biedt inzicht in welke panden, na invoering van de (voorgenomen) wijzigingen in wet- en regelgeving, nog steeds aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden zijn bij herfinanciering.

Hoe werkt de impactanalyse?

We analyseren graag uw vastgoedportefeuille. Voor een impactanalyse inclusief een toelichtend gesprek brengen wij vanaf € 850,- inclusief BTW in rekening. Indien u een op maat gemaakte analyse wenst, kunt u dit eenvoudig aanvragen via de contactknoppen hieronder of via de chat onderaan.

We nemen telefonisch contact met u op om een afspraak in te plannen en gaan vervolgens direct aan de slag. Als startpunt gebruiken we alle data die in het kadaster is ingeschreven en we vullen deze informatie aan met alles wat nodig is. Via MijnVenigroep kunt u deze informatie ook gemakkelijk zelf inzien en aanvullen.

Zodra de analyse is afgerond, zullen we deze persoonlijk met u bespreken op ons kantoor in Groningen, Leeuwarden, Zwolle of Enschede.

Vastgoed financiering | Veni Team

Aan de slag met u eigen vastgoed portefeuille? Neem contact op met ons team

Wilt u meer weten over de impactanalyse en hoe u kun acteren op de wijzigingen? Wij helpen u graag verder en bieden maatwerkoplossingen voor uw specifieke situatie. Onze experts hebben jarenlange ervaring, kennen alle nieuwe regels en adviseren u over de mogelijkheden.

Bovendien bieden wij niet alleen financieringsoplossingen, maar kunnen wij u ook ondersteunen bij het vinden van geschikt vastgoed en het optimaliseren van uw vastgoedportefeuille. Bijvoorbeeld door uw rendement te berekenen, een maximale huurprijs te bepalen of de waarde in verhuurde staat in te schatten. Of u nu een beginnende belegger bent of een ervaren vastgoedinvesteerder, wij helpen u bij elke stap van het proces. Aarzel dus niet en neem vandaag nog contact met ons op.

Het Veni vastgoedteam